Ekstraordinært Ting i SFK LYN tirsdag 17 desember kl. 19.00

Ekstraordinært Ting i SFK LYN tirsdag 17 desember kl. 19.00 på Klubbhuset på Kringsjå

SAKSBESKRIVELSE
Ekstraordinært Ting har en sak til behandling; ytelse av et ansvarlig lån til LYN Fotball for å sikre positiv egenkapital per 31.12.2019. Dette er et krav for å unngå at Damelaget blir straffet med -8 poeng ved sesongstart.

Ved inngangen til året, hadde LYN Fotball MNOK 2,26 i egenkapital. I høst ble det klart at LYN Fotball av ulike grunner hadde kommet i en økonomisk svært krevende situasjon. Egenkapitalen var tapt, noe som er krevende i seg selv, men som er ekstra krevende med tanke på de kravene som stilles til Toppseriespill for Damelaget.

Styret i LYN Fotball har siden starten av november jobbet hardt og godt med å sikre inntekter for 2019 og for 2020. Av spesifikke ekstra tiltak, har en innsamlingsaksjon blitt igangsatt. Denne har foreløpig generert i overkant av kr 200.000,-, og folk i og rundt klubben fortsetter å bidra. På utgiftssiden, kan det fortsatt komme fakturaer gjeldende for 2019.

Det er per i dag usikkert hvor stort behovet knyttet til et ansvarlig lån er, men styret i LYN Fotball anslår det til max kr 350.000,-.

FORSLAG TIL VEDTAK
Styret i SFK gis anledning til å yte et ansvarlig lån, angitt til max kr 350.000,- til LYN Fotball. Lånet har som hensikt å bidra til positiv egenkapital per 31.12. slik at kravene til lisens for Toppseriespill er oppfylt.

Det tegnes en separat låneavtale som regulerer tilbakebetalingstid sammen med øvrige forpliktelser, som redegjort for på ekstraordinært Ting: Styret i LYN Fotball utarbeider treårig budsjett som godkjennes og følges opp av SFK. Nøkkeltall og likviditetsoversikt rapporteres til styret i SFK på månedlig basis. Sportslig skal et godt og bredt tilbud til barne- og ungdomsfotballen sikres. Damelagets økonomi legges i en egen avdeling, med hensikt å gi nødvendig oversikt og styring.

Benedikte Stiff
Styreleder Ski- og Fotballklubben LYN

INNKALLING TIL EKSTRAORDINÆRT TING I SKI- OG FOTBALLKLUBBEN LYN (SFK)

EKSTRAORDINÆRT TING AVHOLDES I ALLROMMET I KLUBBHUSET TIRSDAG 17. DESEMBER 2019 KL. 19.00

Sak til behandling: Ytelse av ansvarlig lån til LYN Fotball for å sikre positiv egenkapital 31.12.19 i forbindelse med krav fra NFF ved fortsatt Toppseriespill for LYNs Damelag

Saksdokumenter blir lagt ut på lyn.no tirsdag 9. desember, én uke før Ekstraordinært TING.


Styret i Ski- og Fotballklubben LYN

Åpent brev til byrådet og bystyret

Marerittprosjektet «rehabilitering II av KGB1» nærmer seg endelig slutten. Prosjektet har nå rundet 5 mnd. - som er det dobbelte av planlagt anleggstid. Nå er sluttdato satt, fra entreprenøren, til 8. november. Det sikrer heldigvis vinterdriften!

En ekstra honnør og takk til både spillere og støtteapparat på damelaget i Toppserien som sporty har akseptert den utfordrende banesituasjonen helt uten å klage. Dette til tross for at de har spilt hjemmekampene på bortebane (Grefsen stadion) hele sesongen. Så får vi bare håpe at vi nå får en miljøbane med god drenering til stor glede for både små og store i LYN!

I forbindelse med den utfordrende situasjonen klubben er i på anleggssiden, har vi sendt et «åpent» brev til Byråden for idrett; Rina Mariann Hansen. Brevet er distribuert også til medlemmer av bystyret, gruppeledere fra de politiske partiene, komitémedlemmer i Samferdsels- og miljøutvalget, Oslo Idrettskrets, Oslo Fotballkrets og Bymiljøetaten.

Brevet kan du lese­ i sin helhet her:

Rina Mariann Hansen,

Nå som det nærmer seg budsjettforhandlinger og beslutningsfasen for valg av hvilke idrettsanlegg som skal prioriteres i 2020, har vi lyst til å minne om at LYN i rapporten «anleggssituasjonen for fotballklubber i Oslo Kommune 2019» igjen kommer desidert dårligst ut. Underskuddet i behov har nå vokst til hele 4.469 timer, noe som tilsvarer at klubben har et behov av i overkant av 4 nye kunstgressbaner for å dekke behovet til aktive fotballspillere i klubben. LYN har for øvrig kommet dårligst ut i behovsrapporten i samtlige år siden rapporten ble startet i 2010. Og situasjonen har blitt forverret hvert eneste år siden. Vi legger ved grafer som viser situasjonen og utviklingen.

I 2019 har klubbens hovedbane (KGB1) vært under rehabilitering for annen gang på 2 år. Dette grunnet dårlig arbeid fra entreprenøren som stod for rehabilitering i 2017. Prosjektet har vært preget av en lang rekke store og mindre utfordringer, noe som har medført at anleggsperioden har blitt (foreløpig estimat) på 25 uker i stedet for 12 uker (!) som var planen. Med klubbens allerede store utfordringer på anleggssiden har dette skapt en uholdbar situasjon i 2019. Hovedbanen har kun vært i drift noen uker i april og vi har fått store ekstrakostnader forbundet med leie av baner. Status pr 25. oktober er at banen fortsatt ikke er ferdig til bruk og det er nå en reell frykt for at vintersesongen står i fare.

Sportslig medfører også den utfordrende banesituasjonen store problemer. Vårt damelag i Toppserien har måttet spille sine hjemmekamper på bortebane – på Grefsen stadion.

Det samlede treningstilbudet i 2019 har vært så dårlig at klubben nå må redusere treningsavgifter og si opp trenere. Både 4 og 5 lag i barne- ungdomsfotballen må dele på treninger på en 9er bane og det er mange lag som blir «avspist» med helt spesielt dårlige treningsforhold.

Vi fikk på vårparten beskjed om at KGB2 lå inne på 1ste plass med rehabilitering i 2020 og at KGB4 (eksisterende gressbane) lå inne på 7nde plass med ny kunstgress 9er bane. Senere har vi hørt at KGB4 vil ha et forprosjekt i 2020 og vil bli bygget i 2021.

I forrige uke fikk imidlertid undertegnede rapport fra daglig leder i LYN Fotball om at LYN hadde falt ut av prioriteringslisten for 2020. Dersom det virkelig er tilfelle at både rehabilitering av KGB2 og bygging av ny KGB4 er tatt ut av prioriteringslisten, vil det true hele LYN Fotballs eksistens. Vi kan ikke lenger forsvare et så elendig banetilbud som klubben har i dag. Konsekvensen vil bli at klubben må nedskalere kraftig, noe som vil være et drastisk tiltak for Oslos største fotballklubb.

LYN har hatt en jevnlig dialog med ansvarlige politikere de siste årene rundt stadig mer krevende banesituasjon for klubben. Støttet av en trist og stadig klarere «førsteplass» på listen over underdekning på banekapasitet, har vi hatt tro på at reelle behov vil bli hensyntatt som regel nummer én ved vurderinger rundt vedlikehold og bygging av nye baner. Vi håper virkelig at politikerne i kommende budsjettår vil stå ved det som er uttalt tidligere og prioritere anlegget på Kringsjå. Vi ber med dette om en tilbakemelding på realitetene i prioriteringer for 2020.

Mvh
Sjur Skridshol
Daglig leder Ski- og Fotballklubben LYN

The Legend Andreas Morisbak

Denne teksten er hentet i sin helhet fra Facebooksiden Once upon a time in Scandinavian football. Siden er drevet av en Portugiser som har lagt sin elsk på Skandinavisk fotball og synes Lyn er et spesielt lag i fotballhistorien. I samarbeid med herrelaget vårt har han nylig postet Lyn-stoff i en hel uke, som han kalte “Lyn-uken”, der han blant annet hadde et langt intervju med en av klubbens største spillere gjennom tidene, Andreas Morisbak. Intervjuet er på engelsk.

PART ONE - The Legend
🇳🇴 Andreas Morisbak is a Legend of Norwegian football. A gentleman of the sport, an ambassador of the spirit that sometimes tends to fade away in modern football. Morisbak, the player, liked the football in hard pitches. Muddy, rough to opposition, exactly how football used to be for amateur players in the 60’s, at Oslo and football pitches in cold Norway. Mr. Morisbak, the man is always hopeful that football can improve, can be respectful, can follow the traditions, but also achieve higher standards, as NFF and UEFA director for 25 years.
In a conversation with one of the inspirations of this page, he told that nowadays we are almost forced to admire players like Ronaldo, Messi, Mbappé and almost forget players that played the sport really for fun. In OUTSF, players like Andreas Morisbak are truly well admired. I had the privilege to have access to his story, to his achievements, by Morisbak own words.

Legends Andreas Morisbak.jpg

🎤 “I was playing a lot of football in my younger days and played senior football very early, but in a lower division near Trondheim. Locally I was looked upon as a good player, but no one knew me in Oslo. I was of course very interested to follow up my big interest for football, and to get some help to find a suitable club. I therefore went with my father to the Football Associations office to hopefully get some advice there. The boss himself, General Secretary NIc. Johansen wished us nicely welcome and we discussed some possibilities. As I had got a bedsit not so far from Ullevaal stadium which was owned by Lyn at that time, and Lyn played in second division, we thought this was a good advice. It is special to think about that N. Johansen became my boss twenty years later when I started to work for the Association.”

Reports confirm the Legend words. 225 games for the club and 5 goals between 1960 and 1971. As a defender and midfielder in the intense football played in Norway, Andreas Morisbak received a single yellow card in his career. 1964, 08th August, against Brann, in Bergen (7-0 win for Lyn). How brave is this statistic? Born in 1940 in Vefsn, Morisbak played in small clubs before his family moved to Olso. Indeed, Andreas helped Lyn to be promoted in 1960, and even though a relegation occurred next year, Andreas was Norwegian champion in 1964 and 1968. Three additional times as a runner up and four Norwegian cup finals, winning in 1967 and 1968. Andreas Morisbak was the captain of the magical team of the 1968 double.

October 9th, 1968. First international match for Andreas Morisbak. The derby against Sweden, in Stockholm, ended 5-0 to the home team. Morisbak was part of the Lyn squad players that at that year were part of the National team.

🎤 “The only thing I missed was to get a possibility at our National team. But the possibility came when I was 28 years and in the season were we gained “the double”.
I was one of the six players picked from Lyn – and I was of course very satisfied to also put this occasion to my football CV!”

Two more games in 1969 for the international experience. Against Mexico, played at Ullevaal in Oslo (0-2) and another one with Sweden, at Gothenburg. Interestingly, Andreas made part of a Military National team, subject that I will talk about in a future extended post.

The legendary player finished his playing career in 1971 in Lyn, and almost immediately started a coaching career in 1972. He completed 72 games as Lyn Oslo coach, interestingly the first game was against Skeid (winning 2-1). The last one was in October 1974, against Aalesund, 1-1 was the result. He won 23 games, tied 22 and lost 27. Morisbak also coached Norwegian U-23 team for two years, Viking in 1983, and was Norway’s assistant manager in 1987.

Keep in mind that most of the players at that time were amateur and continued to earn money in other occupations. Andreas was a High school and Primary school teacher, was an Officer at Army Medical Service and had scholarships studying Sport. From 1975, he was until 2007 he was Technical Director at Norway FA and had several technical participations in UEFA committees. Mr. Morisbak studied about football, learnt about football, shared knowledge about football, thought about football, and changed mentalities about football.

Andreas Morisbak may not have been the goalscorer that made stands rise. He definitely is not the player that sold shirts in Barcelona, Liverpool, Milan or Munich. He wasn’t world champion or won the European Cup. But loving football should be admiring also players like Andreas Morisbak. Part of an amazing team of Olso in less known league, playing in cold winters and hard pitches and fight to play honestly. Andreas Morisbak is a true Legend of Once Upon a Time in Scandinavian Football.

69938200_537751390363552_7250518653848780800_o.jpg

PART TWO: The Barcelona challenge
Not many Norwegian teams succeeded in European competitions. It’s more easy to remember the 90’s Rosenborg team, even though they didn’t went that far. Lyn Oslo shares the country record alongside them (1996-97 Champions League), but also Brann ( 1996-97 Cup Winners’ Cup), and Vålerenga (1998-99 Cup Winners’ Cup).

In 1969, Lyn Oslo achieved the Quarter Finals of UEFA Cup Winners’ Cup and had the surreal task to challenge FC Barcelona team (later runner up that season tournament), with the huge disadvantage of playing the two legs at one of the most mythical stadiums in the world, Nou Camp. For 22 minutes, Lyn Oslo had the advantage to go to the final and the dream was near to be real. But it’s better to know the story for the Legend who lived these moments on the field.

🎤Andreas Morisbak
“After the memorable season for Lyn in 1968, Lyn was the first club to take the double since the ten club league started in 1963, and was qualified for the Cup Winners Cup. By winning against Altay from Turkey in the first round and Norrköping from Sweden in the second one. Then we were ready for the quarter final. When we went through the two legs against Norrköping the first leg at home the winter had already started and we had to play on a snow covered Ullevaal. The away match in Sweden was a tough one because the pitch was hard frozen and it was very painful too our groins. We managed the winterly circumstances and reached the quarter final which happened to be Barcelona and the dates were decided to 30. January and 5. February 1969.
Because of strong winters in Norway those days and none artificial grass pitches, the solution was to play both matches in Spain within one week at Camp Nou.”

⚽ Lyn Oslo-FC Barcelona
30th January 1969
Nou Camp, Spain
2-3 (1-2)

Svein Bjørn Olsen
Jan Rodvang
Helge Østvold
Knut Kolle
Knut Berg
Karl Johan Johannessen
Jan Berg
Harald Berg
Ola Dybwad-Olsen
Jon Palmar Austnes
Andreas Morisbak

Goals:
Lyn - Harald Berg, 40’, 80’
Barcelona – José Zaldúa, 12’, Carlos Pelicer, 25’, Gallego, 62’

🎤AM
“As our normal season ended late October, we had of course to continue our training, but also play training matches. We found some possibilities on the west coast and I would say we were as well prepared as possible for the two big matches.

Of course it was a kind of a respectful feeling to enter the huge stadium taking nearly one hundred thousand spectators. It was far from that numbers at our first match 30. January, our “home match”. The Spanish spectators were probably thinking of an easy match. Although you could feel the nerves just before and at the start of the match, but quiet soon the nerves went away and you concentrated in the same sway as in other matches. A good opponent, yes, but not so easy for them as the players and spectators had thought. The result 2-3 was truly surprise for them, as well as Harald Berg could put two balls in their net. We were quiet satisfied with result and raised our self-confidence, trained well at our camp in Spain and looked forward to the “away match” “


⚽ FC Barcelona-Lyn Oslo
05th February 1969
Nou Camp, Spain
2-2 (0-1)

Svein Bjørn Olsen
Jan Rodvang
Helge Østvold
Knut Kolle
Knut Berg
Karl Johan Johannessen
Jan Berg
Harald Berg
Ola Dybwad-Olsen
Jon Palmar Austnes
Andreas Morisbak
Trygve Christophersen (46. min.) in for Knut Kolle

Goals:
Lyn - Karl Johan Johannessen, 30’, 53’
Barcelona – Gallego, 75’, 83’

🎤AM
“If the first match has caused some Spanish surprise, the second one 5. February caused frustration for them most of the match. Again one player scored our goals with two good shots, Karl Johan Johannessen, a midfield player. It was a tough pressure against us after the two goals lead, but we worked hard, and were in the semi finale until it was 15 minutes left of the match.

After having stopped a lot of their tryings and our keeper had done very well, we could not stop their first goal. A Spanish player took the ball from the net and held in to his body. I was eager to start the play as soon as possible to hopefully get another goal, so went to him to get the ball by taking it from him. But then he pushed his elbow hard under my chin so I got a black out and fell to the ground. It caused some excitement among players from both teams and also against the referee. But after a little while everything calmed down and I was up again and ready for work. Their second goal was a bit unlucky for us. A loose ball was on the way to the inside of the left post just above head height. Our left back was placed there – an only had to jump a few cm to head away the ball. But when he tried, the cramp in his legs stopped him – and 2-2 was a fact.

Because we were leading and “were” in the semi final so long- we felt disappointment just after the match, but later on we were proud over what we had done. The famous Norwegian radio reporter were present at the matches – and when he come on the air when we were leading 2-0 he cried out: “Here is Barcelona –were I am witness to the football sensation of the century!”
And when we came home to the airport Fornebu at that time, there were a nice receipt with roses and champagne bottles!

⚽ Barcelona went to the final played in Basel, Switzerland and lost 3-2 to Slovan Bratislava.

🎤AM
“After these two matches it probably had been wise to take a rest period since we had played football nonstop from April the year before. However we did not do that. We decided to do something no team has done before – to continue to train and play training matches against top teams in Denmark and Sweden. So when we started the Norwegian season again in April 1969, we had been in activity for one year without a break. We thougt it would be an interesting experiment to see if it could give us any advantage for the coming season. But it did not – it caused us problems! During the season almost all players were injured at different times, so we very seldom could play with our best team. We lost energy both physically and mentally and everything turn out so badly that relegation was the end result! The reason was obviously, because the next season, 1970, we qualified for the first division again with a large margin of points and also reached the cup final!”

69375437_537838213688203_1483699587729326080_o.jpg

PART THREE: Travelling Europe
Lyn Oslo FK played 28 games in European competitions, since 1963-1964 season, starting in European Cup against Borussia Dortmund, in the early days of this competition. They were the second Norwegian team to participate, after three entering in a row for Fredrikstad. Oddly enough, both Lyn and Fredrikstad weren’t country league champions to enter European Cup.
Andreas Morisbak remembers well of the games around Europe:

🎤AM
“We were all amateur players with full time work or studies besides the football playing. During those years and due to our championships both in the league and cup, we played against different professional opponents in European tournaments – such as Borussia Dortmund, Germany in 1963 (2-4 and 1-3), Reipas Lathi, Finland (1-2 and 3-0), DWS, Netherlands (0-5 and 1-3) in 1964, Derry City, Northern Ireland (5-3 and 1-5) in 1965, Bologna, Italy (0-2 and 0-0) in 1967, Altay, Turkey (1-3 and 4-1), Norrköping, Sweden (2-0 and 2-3) in 1968, Barcelona, Spain ( 2-3 and 2-2) early 1969, Leeds United, England (0-10 and 0-6) late 1969, Sporting CP, Portugal (0-4 and 0-3) in 1971, Tottenham Hotspurs, England ( 3-6 and 0-6). I stopped playing early in 1971 and in 1972 I was the coach of our team.”

⚽ The first victory of Lyn happened in 1964, against Finnish team Reipas Lathi and it was the first time that they achieved second round.

🎤AM
“In 1969 we had our biggest losses against Leeds United which probably was one of the, if not the best, team in Europe at that time with all their well-known stars as Jack Charlton, Billy Bremner, Peter Lorimer and others. 10 – 0 at Elland Road and 6-0 at home were the ugly results in the two matches. Before the match in England we talked about the importance to hold them away the first 15 minutes, but it took only 15 seconds before the first ball smacked into the back of the net! After the match we could hear about it on the radio, and got in a way some comfort in spite of the bad result when the reporter cried out at the end of the match: “The Norwegians are still running and fighting – they don`t give up!”

⚽ Game against Leeds United: https://www.youtube.com/watch?v=tROHWk4kJn0

⚽ Andreas Morisbak coached the team in 1972-73, when they played against Tottenham Hotspur, the winners of previous season UEFA Cup. Interestingly, after Morisbak quit coaching Lyn, the club only participated again in European competitions in 2003 and in 2006 for UEFA Cup, playing against Faroe Islands Runavik, Greek PAOK and the last match until today was against Estonians Flora.

🎤AM
“A little story connected to our matches against Tottenham: One of the star players in the club at that time was the scot Alan Gilzean who scored two times against us in the 3-6 match at Ullevaal, which we thought was a quite good performance from us. Two years ago I happened to go to London with my son and two grandchildren to look at a Tottenham match at White Heart Lane. When we came to our ticket place in the stand, I showed the guard a newspaper from the match in Oslo and asked if any of the players from that team were present and if it were possible to get in touch with them. The answer was yes –and soon after Alan Gilzean popped up, he was one of the hosts at the stadium. We got a nice chat together, he looked at pictures from the match and remembered very well that he scored those two goals – and of course we got his signature on the paper. He looked well when we met him, and it was sad to get the news that he died in July 2018.
To get the experience to meet such big teams as Tottenham Hotspurs and Leeds United at that time was exciting and inspiring in one way, but on the other hand it was a bit frustrating to see the difference in quality although we were pure amateurs against professionals.”

⚽ In total, Lyn won 6 games in European competitions and may be proud of playing against powerful teams, mainly FC Barcelona.

70993704_539085950230096_6620235832408145920_o.jpg

PART FOUR: Pure Football
AM
“One thing about our training at winter time those days will possible seem strange to many, but for us we thought it was an advantage compared to other teams: We played football in an ice hockey rink through the whole winter, using metal studs under the shoes. To be better in playing football you have to play a lot of football, and we played a lot more than other teams. On the ice the ball run fast and you have to be very precise in passing. And it was fun to play, so we looked forward to every training.”

The two more impressive things I learned during the process of creating This is History Lyn week is the passion of Norwegian fans to football and their history, and the way that Mr. Morisbak talks about football, about how grateful things in life can be when we do it with dedication, passion and full spirit.

This is until now the highest point of this facebook page. To be able to share and to hear Lyn’s fans and to deliver so many stories and pictures, is a project that I was eager to do and now that it almost concluded, I want to thank everyone who made part of it in this nine days. Followers, new followers, true Lyn fans, people at Lyn, Pedro, Mr. Morisbak, Thomas. I hope that this can make a bit part of recent history of the club as it undoubtedly made part of this page history.

Once Upon a Time in Scandinavian Football wants to deliver better, more and to bring a different perspective of pure football, based on clubs like Lyn 1896 FK. Even though Lyn’s related posts doesn’t stop here, tonight I will share with you the last one of this week: the profile of one of the promising talents that plays in Oslo pitches. Like a vision to the future of the club, that alongside with the romantic vision, can bring back the glory days and enrich even more the Norwegian football.

Sjekk gjerne ut Facebooksiden Once upon a time in Scandinavian football.

Info angående KGB1

IMG_2561.jpg

I mai ble Kringsjå kunstgressbane 1 gravd opp for rehabilitering, og skulle i utgangspunktet være klar til bruk i slutten av juli. Nå har vi kommet inn i september og banen er utsatt for tredje gang pga utfordringer underveis. Med allerede dårlig banekapasitet når alle baner er i drift, så byr dette selvsagt utfordringer utover høsten.

Her følger litt informasjon fra Oslo Kommune om hva som har skjedd og hva som skal gjøres fremover:

“Som tidligere kjent ble det avdekket store utfordringer knyttet til Kringsjå kunstgressbanes dreneringsevne etter undersøkelser i 2018 utført av Bymiljøetatens rådgiver. Undersøkelsen avdekket at rehabiliteringen i 2016 har vært mangelfull med hensyn på kontroll av underliggende masser, noe som har resultert i at dårlige masser har blitt verre. Vår rådgiver som gjennomførte undersøkelsene konkluderte med at banens toppdekke burde skiftes ut i sin helhet da den ikke var tilstrekkelig drenerende. Bymiljøetaten fremmet reklamasjon mot entreprenør som gjennomførte rehabiliteringen i 2016, samt fremmet budsjettinnspill for å få gjennomført nødvendig rehabilitering i 2019. Reklamasjonssaken endte med forlik og vi fikk tilført midler for å få utført nødvendig rehabilitering, samt anleggelse av snødeponi og enkle granulattiltak. 

Under gjennomføringen i 2019 ble det verifisert nye utfordringer knyttet til banens oppbygging både med punktert frostisolasjonslag i forbindelsene med anleggelse av vanningsanlegg i 2016, samt ujevnt bærelag som ble anlagt i 2005. Det ble besluttet å tilføre noe mer bærelag i tillegg til nytt drenerende toppdekke. Utfordringene som ble oppdaget rett før sommerferien var grunnen til den første utsettelsen av ferdigstillelse. Utfordringene som har dukket opp den siste tiden har vært at toppdekkets avvik på begge kortsider har vært for stort i forhold til gjeldene krav. Hendelsen er svært uvanlig og vi klarer ikke konkludere hvor i baneoppbygningen feilen ligger. Enklere tiltak som slådding for å rette det ferdig høvlede toppdekket medfører nå bare større avvik. Av den grunn har vi blitt enige med entreprenørene om å tilføre noe mer toppdekke og høvle hele banen på nytt da dette er den tryggeste og mest effektive veien til mål slik vi vurderer det. Hvis det skulle vise seg at massene på kortsidene fortsatt synker etter høvling er det mulig banen må etableres helt fra grunn, men vi både håper og tror dette ikke vil være resultatet.

Vi er svært lei oss for alle ulemper dette har påført LYN. Vi gjør nå det vi kan for å overlevere en bane som tilfredsstiller nødvendige krav, er godt drenerende og vil gi dere mange fine fotballopplevelser i årene fremover. “

Løp for meg - Barnekreftforeningen

løp-for-meg-logo.png

Alle kjenner noen som har hatt kreft. I LYN har vi også vært påvirket av dette.

“Løp for meg” er en aktiv innsamlingsaksjon for Barnekreftforeningen. Barn løper for barn – samtidig i hele Norge – i et lokalt familiearrangement. Løpet arrangeres av lokale ildsjeler i samarbeid med Coop og Springtime.

Arrangementene holdes flere forskjellige plasser søndag 8. september klokken 12:00. I Oslo er løpet ved Rikshospitalet. Finn ut hvor ditt nærmeste arrangement avholdes ved å trykke her.

Deltageravgiften er på kr 250 kroner og går uavkortet til Barnekreftforeningen.

Les mer om den gode saken på www.lopformeg.no

Raymond Johansen dro på klubbesøk - og ble der lenge

Verdensmester på ski, og Lyn-løper, Hans Christer Holund og byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) hadde litt av hvert å snakke om på Kringsjå, tirsdag kveld. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Verdensmester på ski, og Lyn-løper, Hans Christer Holund og byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) hadde litt av hvert å snakke om på Kringsjå, tirsdag kveld. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Saken er hentet fra Nordre Aker Budstikke (nab.no)

Verdensmester Hans Christer Holund og skigruppa gleder seg over planene om nytt rulleskianlegg, og lokalderbyet mellom Lyn- og Skeid-jentene ble blåst i gang av byrådslederen.

KRINGSJÅ: Denne gangen var det byrådsleder Raymond Johansen (Ap) selv, som tok turen til SFK Lyn og Kringsjå - for å se på anlegget og møte Lyn-folket. Sist var det partikollega og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen som var på befaring, tidligere i vår, kunstgresset ved hovedbanen er under rehabilitering.

Byrådslederen drar først og fremst til Kringsjå for å lytte til hvilke planer og behov Lyn har fremover, samt møte utøvere, trenere og de som driver klubben. Her vil klubbens erfaringer - fra utøvere til ledere - være viktig å få med seg, opplyste byrådslederens kontor til Nordre Aker Budstikke i forkant av besøket.

Men det er langt fra første, eller andre gangen, Raymond Johansen er på Kringsjå.

- Som tidligere fotballspiller, fotballtrener og fotballpappa, både i Lindeberg i Vålerenga, så har jeg vært her på Kringsjå, mange ganger! understreket han, på vei opp til Snøparken ved Norges Idrettshøgskole og Lyns skitrening.

Det er spennende ting på gang for Lyn og skigruppa. Et nytt rulleskianlegg er på trappene - noe også Nordre Aker Budstikke har omtalt tidligere - i regi av Bymiljøetaten og i samarbeid med Lyn, Koll IL og Olympiatoppen.

Planen er å regulere en trasé på 3-4 kilometer - for rulleski med asfalt og lys. Vinterstid skal traséen bli en del av Sognsvann Snøpark med skiløyper for trening og skirenn, og med snøproduksjon og utkjøring av snø som i dag.

Planforslaget skal konsekvensutredes, går det også frem av saken. Status i saksinnsyn i Plan- og bygningsetaten kan du lese her, blant annet har det vært avholdt to dialogmøter i saken.

Grunneiere er Oslo kommune, samt Staten ved henholdsvis Norges Idrettshøgskole og Statsbygg.

Lyn Ski, med byrådsleder Raymond Johansen foran. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Lyn Ski, med byrådsleder Raymond Johansen foran. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Byrådslederen er oppdatert om planene for det nye rulleskianlegget. Han kan også fortelle at han også har gått aktivt på ski, i Oppsal Idrettsforening, men det er noen år siden.

Det vrimler av små og halvstore skiløpere - med og uten rulleski i Snøparken. Også en stor skiløper, for Lyn-løper og verdensmester på 50 km fristil under Ski-VM 2019 i Seefeld, Hans Christer Holund, er en tur innom.

De har litt å prate om - byrådslederen og verdensmesteren, Holund får også fortalt at det er takket være nettopp Lyn, at han tok opp skikarrieren igjen, og lar også klubben få en del av æren for at han har blitt så veldig god på ski.

Se video fra besøket på Nordre Aker Budstikke (nab.no)

Holund fortalte også byrådslederen at han trener rundt 25 timer i uka, og går mye på både rulleski og vanlig ski, sistnevnte gjelder for hele året. Blant annet trenes det i Torsby i skitunnelen. Når han trener på rulleski, så bruker han veiene. Holund gleder seg nok også over planene om ny rulleskitrasé på Kringsjå:

– Per i dag er det altfor dårlig med rulleskianlegg i Oslo. Vi har jo blant annet Holmenkollen, men det er for videregående. Det har jo skjedd mye siden jeg begynte å gå på rulleski, for flere år siden. Da var det ikke så mange som gikk på rulleski, men nå gjør jo alle utøverne det. Vi må få ungene vekk fra trafikken, det er farlig for de å gå i trafikken på rulleski, sa Holund til byrådslederen, og er helt enig med langrennskollegaer Sjur Røthe og Pål Golberg, som Nordre Aker Budstikke møtte på for kort tid siden: Asfalten i Maridalen er altfor dårlig.

Hans Christer Holund roste Lyn, og ga klubben æren av at han igjen satset på skikarrieren, her med styreleder i Lyn Ski, Geir Moe, og byrådsleder Raymond Johansen, til venstre. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hans Christer Holund roste Lyn, og ga klubben æren av at han igjen satset på skikarrieren, her med styreleder i Lyn Ski, Geir Moe, og byrådsleder Raymond Johansen, til venstre. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

De unge Lyn-gutta Ola, Nicolay, Trym og Espen har nylig vært på økt i nevnte Maridalen:

– Vi gleder oss veldig til en nye rulleskitrasé her. Vi hadde en økt i Maridalen i dag. Det skjer flere uhell og småskader på grunn av dårlig asfalt. I tillegg er det faktisk best å gå mest mulig i midten i veien der, for der er det ofte litt bedre asfalt, forteller de.

Daglig leder i Lyn Ski, Annik Bjørndal, støtter opp under guttas uttalelser.

– Vi vil gi trygge treningsforhold for alle våre - og flere til. Per tiden bruker vi denne lille asfaltbanen her i Snøparken, og som forsvinner etter hvert som Olympiatoppen utvider. Og som vi alle er enige om, Maridalen er livsfarlig - så også for rulleski. Derfor er det uhyre viktig for oss å få til nettopp en rulleskiløype. Vi har også paraidrett hos oss, og flere piggere. Også for de vil det være super viktig med en slik løype. Der kan de pigge, uten trafikk.

– En slik løype vil også være viktig for vinterens langrenn. God og riktig rulleskiløype med kanoner, gir bedre mulighet for produksjon av snø om vinteren og "sikrere" anlegg. Vi ønsker jo å dyrke vår nasjonalsport alt vi bare makter, legger hun til.

Byrådsleder Johansen nevner også nye Lillomarka Arena, og der trener også Lyn-folket, legger styreleder i Lyn Ski, Geir Moe til.

Tips til tur

Johansen kan videre fortelle at han også har rulleski, men at han også har mange ting han ikke bruker veldig ofte. Men Holund har et aldri så lite rulleskiturtips å gi til byrådslederen, men det er vel mulig at byrådslederen kanskje ønsker å dele opp turtipset i etapper - over lengre tid.

– En treningstur for meg på rulleski starter gjerne ved Olympiatoppen her. Jeg går til Solemskogen, over til Grefsen og opp til Grefsenkollen. Kjører ned igjen derfra, så går jeg en tur bortom Bogstad. Så via Ole Bulls vei og opp til Tryvann, og ned igjen, frister Holund.

Fløyta går, byrådsleder Raymond Johansen fikk æren av å blåse i gang Interkretskampen mellom Lyn og Skeid, jenter 15 år. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Fløyta går, byrådsleder Raymond Johansen fikk æren av å blåse i gang Interkretskampen mellom Lyn og Skeid, jenter 15 år. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Blåser i gang kampen

Så gjelder det å sykle i full fart fra Snøparken og ned til nederste kunstgressbane til Lyn-anlegget. For Lyn jenter 15 år i interkrets, skal spille mot gjestene fra Nordre Åsen: Skeid-jentene. Den kampen skal byrådslederen blåse i gang.

Der går fløyta og bydelsderbyet er i gang.

- Det er fantastisk å være her hos Lyn. Her får de til mye bra. De er gode på rekruttering og barna stråler av idrettsglede. Det er også spennende å høre hvilke ambisjoner de har for både fotballen og skiidretten her på Kringsjå og i Nordre Aker, legger Johansen til.

Ingen asfalt i Maridalen

Om innspillene om Maridalsveien, svarer han følgende:

– Det er ingen planer om asfaltering nå. Det planlegges videre for å bygge om veien for å legge til rette for fotgjengere og syklister, og da vil det bli en større jobb. Et par år frem i tid tidligst. Vi har ikke anledning til å ta initiativ til fortgang i ny asfalt i Maridalen nå.

Daglig leder i SFK Lyn, Sjur Skridshol, tok imot byrådslederen på Kringsjå. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Daglig leder i SFK Lyn, Sjur Skridshol, tok imot byrådslederen på Kringsjå. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Underkapasitet

Daglig leder for SFK Lyn, Sjur Skridshol, er fornøyd med møtet på Kringsjå:

– Vi fikk to timer med byrådslederen, og ga en skikkelig gjennomgang av klubben. Både om hva som er bra og hva som er mindre bra. Det ble naturlig nok mye snakk om anleggsutvikling. Fotballen her har den største underkapasiteten i Oslo, og ski-gruppa er selvfølgelig som nevnt veldig opptatt av å få en god fremdrift på den planlagte rulleskitraseen. Byrådslederen var lyttende og positiv, oppsummerer Skridshol i etterkant av besøket.

– Johansen virket å ha stor forståelse for våre utfordringer. Han kjente godt til mange av våre planer på kort sikt og sa at han synes klubben jobber godt opp mot Bymiljøetaten og politikere. Det ble god stemning under møtet, jeg tror det er viktig både for klubben og byrådet å bli bedre kjent. To timer med byrådslederen i en god og konstruktiv atmosfære, tror jeg vi skal være svært fornøyde med. Vafler, syltetøy, saft og kaffe falt i god smak.

Lykke til med kampen, til Lyns jenter 15 år i interkrets, mot Skeid. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Lykke til med kampen, til Lyns jenter 15 år i interkrets, mot Skeid. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Saken er hentet fra Nordre Aker Budstikke (nab.no)

Lokalderbyet

Så litt tilbake til fotballen - hvordan gikk lokalderbyet? Jo, Lyn vant over bydelsnaboene Skeid (6-2), og etter sigende var dette årsbeste av jentene fra Kringsjå.

Lyns jenter 15 år kan juble etter å ha vunnet kampen mot Skeid-jentene, 6-2, på Kringsjå tirsdag kveld. Foto: DAG STANDAL

Lyns jenter 15 år kan juble etter å ha vunnet kampen mot Skeid-jentene, 6-2, på Kringsjå tirsdag kveld. Foto: DAG STANDAL

Åpnet ny kunstgressbane i 2016, nå må den rehabiliteres

Foto: Karl Andreas Kjelstrup/nab.no

Foto: Karl Andreas Kjelstrup/nab.no

Saken er hentet fra Nordre Aker Budstikke (nab.no)

Byråden forteller at det ikke ble gjort godt nok arbeid ved legging av forrige kunstgress.

I 2016 ble Kringsjå kunstgressbane rehabilitert. Kort tid etter ble det klart at dreneringen i forbindelse med rehabiliteringen, ikke var bra nok.

Det ble såkalte svanker fordelt primært langs banens østre og vestre langside. Det ble i ettertid påvist at finavretting under banens undervarmerør var tett. En test utført av FIFA akkreditert testinstitutt fredag i forrige uke, viste at banen møter funksjonskravene med unntak av kravet til jevnhet, og som skal utbedres ved kommende rehabilitering, ifølge byrådsavdeling for kultur og idrett.

Noe av rehabiliteringen er reklamasjonsarbeider:

– Her er det ikke gjort godt nok arbeid, og noe av kostnadene ved utbedring blir dekket av reklamasjon, men ikke alt. Det betyr at penger som kunne gått til andre gode idrettsformål, i stedet må brukes på å rydde opp etter entreprenør som ikke leverte, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap), da vi møter henne på Kringsjå, onsdag.

Foto: Karl Andreas Kjelstrup/nab.no

Foto: Karl Andreas Kjelstrup/nab.no

Daglig leder i Lyn, Sjur Skridshol er også på plass:

– Det som nå også blir bra er å få satt opp en lav mur, 20 centimeter rundt banen (journ. anm. plass-støt ringmur) som skal være en sperre for gummigranulatene, i tillegg blir det rister som fanger opp granulatene på vei ut fra banen (journ. anm. inntakselementer ved alle inn- og utganger) . Og så gleder vi oss til å få tilrettelagt for snødeponi, vi har jo ikke hatt noen steder å gjøre av snøen - med granulater - og som måkes fra banen, utenfor vestre langside.

Økonomi
Slik ser regnestykket ut, for rehabilitering og oppgradering rundt og ved banen, på Kringsjå:

  • Kostnader knyttet til reklamasjon/forlik 500.000 kroner inkl. mva.

  • Estimert kontraktssum AF BES Skaaret ANS 3.200.000 kroner inkl. mva.

  • Adm. Kostnader, innleid PL 1.400.000 kroner inkl. mva.

  • Reserve, usikkerhet 1.400.000 kroner inkl. mva.

  • Prosjektets totale ramme 6.500.000 kroner inkl. mva.

Saken er hentet fra Nordre Aker Budstikke (nab.no)